Home > Dimineata, la cafea > Ce parere poti sa…

Ce parere poti sa…

… ai despre cineva care considera, citez: “Dreptul la opinie e un drept cu care nu te naşti.“? Initial am spus simplu: un idiot. Apoi, m-am oprit un pic, pentru ca nu era “exprimare“, era “opinie“. Opinie presupune o analiza in cazul in care cunosti domeniul despre care vei emite un gand, sau doar o “dare de parere” daca vorbesti despre rachete strungar fiind. Chiar si asa, cum oare poti sa opresti pe cineva sa-si exprime opinia fie ea docta sau aberanta? Si nu ma refer aici la vreo capacitate tehnica ci la autoritatea pe care trebuie sa o ai pentru a putea face asa ceva.

Daca respectam principiul “vorbesti doar daca te pricepi” am trai probabil intr-un progres fenomenal si o lume aproape de perfectiune in ceea ce priveste informatia si comunicarea. Dar stim bine ca nu se poate, pentru simplu fapt ca este un ideal, iar idealul nu-l atingi ci doar tinzi sa te aproprii.

Deci? Cum ramane? Care-i parerea despre un om cu o astfel de opinie? Unde crezi ca lucreaza el? Ce specializare crezi ca are? Ce educatie? Si poate cel mai interesant: ce crezi ca l-a determinat sa ia asa o pozitie radicala?

Inainte sa-ti urez spor in prima zi de lucru a saptamanii, iti reamintesc ca-i marti. :)

PS: Postarea de azi a plecat de la vuietul din online de ieri, plecat de la acest articol, articol care a determinat mai toti blogerii mari sa raspunda, de unde si declaratia de plecare. Marul discordiei a fost pozitia fata de “haterii” de pe bloguri.

Advertisements
  1. mihai
    June 14, 2011 at 1:26 PM

    mda… greu de zis daca-i alb sau negru…mai degraba afirmatia o cataloghez ca pur romaneasca incadrata perfect in griul ce ne caracterizeaza ca natie. Si da, ideologic vorbind, sunt de acord cu exprimarea unei opinii doar daca esti macar putin in tema cu subiectul, dar noi, romani fiind, ne pricepem la tot si toate, de la cum se respira corect sau distanta optima dintre maini pe coada sapei pana la neurochirurgie si teoria corzilor vibrante….De ghicit… cred ca este un om cu ceva educatie la activ satul de atatea pareri avizate :)

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s