Home > Dimineata, la cafea > Nu stiu unii…

Nu stiu unii…

… cat is de organizati pentru weekendul asta, nu stiu cati pleaca la mare, nu stiu cati plang pentru ca 1 Mai este intr-o duminica, deci zi libera de la sine, dar eu stiu ce voi face vineri.

Si nu plec la mare, la munte, la gratar, la bere. Ma rog, poate o bere ar merge dupa, dar vineri eu devin o particica (i-as ruga pe cei ce-mi stiu greutatea sa incerce sa se abtina de la a dramatiza cuvantul “particica“) dintr-o Masa Critica. Slava domnului aceasta “masa” nu se va pune pe mancat. Nu se va aseza pe banci. Nu va bate trecatori. Va deranja insa. Va enerva soferi prin simpla prezenta. De ce? Pentru ca soferii-s “latini” si ar muri fara claxon, pentru ca soferii nu iau in calcul faptul ca nu sunt singurii participanti la trafic. In concluzie ii va enerva pentru ca merita. Asadar, Masa Critica este un protest al biciclistilor. Este o talnire in care un numar mare de biciclisti adopta adhoc un traseu si pleaca pe el, in masa, incurcand pe alocuri circulatia, asa cum si masinile o fac in fiecare zi, de regula la orele la care tu te grabesti cel mai tare.

Acest tip de eveniment se intampla la nivel mondial in peste 300 de orase, si are de obicei ca data stabilita ultima vineri din luna. S-a intamplat prima oara in 1992 in San Francisco, dar o explicatie si o documentare pe indelete puteti sa obtineti aici.

Despre ce se intampla vineri, aveti acest eveniment pe Facebook. Ne vedem acolo?

Zi cu soare si spor la pedalat indiferent in ce cusca de hamsteri sunteti prizonieri! :)

PS: Mai jos, aveti un filmulet facut la intalnirea din Martie, de prietenul Muntele.

  1. No comments yet.
  1. April 29, 2011 at 7:39 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: