Home > Dimineata, la cafea > In cazul in…

In cazul in…

February 28, 2011 Leave a comment Go to comments

… care v-ati intrebat vreodata ce inseamna sa pui osul la treaba, v-as recomanda sa dati zapada de pe un stadion. Suna a “nuca-n perete”? Asa a sunat si aceasta intrebare a lui Rekinoo, si la fel probabil, a fost si raspunsul meu venit la doar un 1 minut distanta.

Sigur ca sunt unii care ar spune ca n-am gandit prea mult inainte sa raspund. La mine in cap legaturile s-au facut insa un pic mai repede. Stiam ca Rekinoo se cam implica cand e vorba despre organizarea twitteristilor “Rugby wise” si mi-am imaginat ca e vorba despre Stadionul Arcul de Triumf. Si ca zapada ar trebui data la o parte pentru a face loc gazonului ce urma sa primeasca cu verdele deschis meciul dintre Romania si Rusia.

La 10:03 eram acolo. Am iesit cam timid din masina, pentru ca nu-l stiam pe Rekinoo, nu stiam daca e acolo, nu aveam telefonul lui. Pe stadion era insa treaba pe jumate facuta. Am aruncat o privire deznadajduita sa vad daca recunosc pe cineva din cei peste 100 de oameni care lopateau deja. L-am recunoscut la centrul terenului pe Alin Petrache. Era imbracat sport, cu caciula in cap si curata cu o lopata de plastic ce nu se luase bine din acea zona. L-am recunoscut in sensul ca-l stiam de la tv si de pe Twitter. Pentru cine nu-l stie nici de acolo, Alin Petrache este cel care s-a incapatanat sa schimbe fata rugby-ului romanesc, in sensul readucerii lui la suprafata. Tot in acest sens, este Presedintele Federatiei Romane de Rugby.

M-am intors la masina. Mi-am luat lopata adusa de acasa, un pic nepotrivita pentru gazon, dar am folosit-o cu grija. M-am alaturat unui grup care incarca pe un banner Orange o gramada de zapada. Mi-am facut loc imediat. Dupa vreo 10 minute in care am tot dat la lopata, m-a intrebat cineva “doriti un pahar de ceai cald?”. Era un domn probabil tot de pe la Federatie cred care se plimba cu-n termos mare printre voluntarii de pe teren. Ma incalzisem deja asa ca am refuzat. La ora 11, tot terenul era verde. Efortul depus nici nu se poate compara cu senzatia data de frumusetea momentului in sine. 100 de necunoscuti si cu mine, facand loc de lupta echipei nationale. Cateodata astfel de momente ar trebui trecute la “obligatoriu cel putin 1 data in viata”. Senzatia de dupa este uluitoare.

Sa aveti o zi faina. Nu cred ca mai are sens sa va spun ca Romania a invins Rusia cu 33-3.

Advertisements
 1. February 28, 2011 at 10:17 AM

  multumim de ajutor :)

  • February 28, 2011 at 12:32 PM

   Apai, cam eu tre sa-ti multumesc. Ca nu as fi avut ocazia sa particip si sa ma simt asa bine dupa, decat daca scriai tu pe Twitter, deci hai sa zicem ca suntem chit. Ok?

 2. uma
  February 28, 2011 at 9:06 PM

  Bravo tie si celorlalti 99 de oameni care au facut un gest frumos! Bravo si echipei pentru ca au fost castigatori!

 3. Cristian Cartzu
  March 1, 2011 at 10:49 PM

  Sa fie oare aici puterea exemplului? Felicitari tie si celorlalti! Sunt sigur ca lui Alin Petrache ii creste inima cand vede ca nu este singur in incercarea lui de a face bine.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s