Home > Dimineata, la cafea > La doua zile…

La doua zile…

December 3, 2010 Leave a comment Go to comments

… dupa ziua nationala m-am trezit in gand cu situatia urmatoare: ce s-ar intampla in Romania daca nu ai putea sa dai spaga? Iata un exercitiu de imaginatie destul de greu data fiind amploarea fenomenului.

As incepe intr-o ordine mai degraba data de cum am auzit eu povesti despre, deci cu politia. Regula generala spune ca dupa scaderea salariilor cu 25% politia e mult mai putin dispusa sa scrie amenzi. Daca n-ar fi vorba de respectarea unor reguli care duc de cele mai multe ori la salvarea unor vieti, ca sa nu zic la civilizatie si ordine, zau daca nu as intelege. Cum ar fi ca in fiecare zi 0,1% dintre posesorii de permis (ca nu pot spune soferi) sa ramana fara permis. Dupa 30 de zile s-ar observa deja diferente majore in trafic. Si s-ar putea ca multi dintre noi sa creada ca ar fi mai bine.

Apoi, cum ar fi ca inspectorii diverselor cooperative de stat, de la primarie la OPC si Garda Financiara nu ar mai accepta sa inchida ochii? Sigur, ca aici ar fi detinatori de IMM-uri care mi-ar spune ca ar fi imposibil din cauza legislatiei tampite si tind sa-i cred dar chiar si asa, va dati seama cate localuri insalubre ar disparea si ce crestere a calitatii serviciilor ar exista? Macar in alimentatia publica, daca nu in general?

Ar mai fi invatamantul superior. Recunosc, eu n-am auzit in liceu sa se dea spaga ca sa se treaca la o materie, dar am facut de mult liceul. Dar va dati seama cati studenti ar fi nevoiti sa invete? Si mai apoi ce ar insemna ca acestia cand ies din facultate sa stie despre ce a fost vorba? S-ar mai cere asa des la interviuri “experienta” ca un must?

Orice alt domeniu in care se da si se ia spaga pentru ca “rotile sa se invarta” cum spunea Seinfeld, este binevenit la comentarii. Daca stii ceva sigur, trece-l mai jos! Facem un inventar, asta in pregatirea unui nou episod despre Romania, din sper eu, bine inceputul serial inceput duminica.

Sa ai o zi corecta!

PS: aparent fara legatura, vine si o piesa, CA COloana sonora

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s