Home > Dimineata, la cafea > Am fost…

Am fost…

September 22, 2010 Leave a comment Go to comments

… prezent aseara la sarbatorirea zilei de nastere a unei prietene. Particularitatea prezentei mele acolo a constat in faptul ca eram singura persoana neinsotita. Nu am sa intru intr-o polemica privind senzatia de stingheritate sau mai stiu eu ce alte frustrari legate de acest fapt. Imi sunt prieteni buni, erau 4 cupluri, nu se punea problema de a nu stiu cata roata la caruta :)

In schimb, am avut ocazia sa analizez un fapt la care nu ma uitam foarte atent pana acum si anume tipologia cuplurilor si a comportamentelor lor in public. Nu stiu daca tine de noroc sau e o pura coincidenta insa aseara am intalnit practic 4 tipologii (nu stiu daca ar fi cazul sa le numesc asa) de cupluri. A fost un cuplu in care el era caracterul dominant si purta discutiile, emitea pareri pentru amandoi, era chiar usor expansiv. Am avut insa si un cuplu in care se simtea tensiunea luptei pentru locul de lider, insa abordarile celor doi erau complet diferite. A existat si o pereche care parea complet echilibrata, care permanent se consulta in orice ar fi intreprins. Surprinzator sau nu erau cei mai mari ca varsta din aceasta gasca. Ultimul cuplu era ceva asemanator primului, doar ca rolurile erau inversate. Ea facea conversatie, era extrem de sociabila si se implica in tot. El prefera sa asculte si sa vorbeasca doar cand avea ceva cu adevarat relevant de spus.

N-as vrea sa se inteleaga ca judec in vreun fel ce am observat mai sus, insa o concluzie am tras din ce am vazut. Este foarte interesant sa realizezi cate si ce fel de compromisuri face fiecare partener intr-un cuplu si modul in care il accepta pe celalalt asa cum e el, fara sa incerce sa-i impuna o anumita conduita sau atitudine. In mod evident am dormit cam prost si cam putin din moment ce asta mi-a fost gandul de dimineata :))

Sa ai o zi in care soarele sa te inspire.

Advertisements
 1. ana
  September 22, 2010 at 8:31 PM

  dap…asa e!

 2. valene
  September 25, 2010 at 11:55 AM

  interesant pdv
  pe noi cum ne cataloghezi? :D interested ;)
  sunt convinsa ca undeva acolo ce e al tau e pus deoparte. e doar matter of time

  • September 26, 2010 at 10:26 AM

   Pe voi nu v-am analizat. :) Dar prieteni buni imi suna cinstit de accurate. :p Cat despre acest clip, nu ma omor dupa gen, dar da, versurile zic niste trebi destepte. E ok, cand va veni, va veni, si daca n-o sa vina, n-o sa vina :))

  • valene
   September 27, 2010 at 10:24 AM

   pupicei multi! te asteptam la un gratar, de stat peste we…mai avem putin si finalizam… atunci sa te tzii

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s