Home > Dimineata, la cafea > Oare cati…

Oare cati…

September 16, 2010 Leave a comment Go to comments

… oameni ar fi in stare de un sacrificiu de imagine pentru un necunoscut? Veti spune cu siguranta ca unii au mai mult de pierdut decat altii si ca sacrifiile niciodata nu se pot egaliza. Dar nu cred ca asta este marea problema. Cred ca un sacrificiu de imagine este mai greu de facut pentru noi, fiinte sociale cum suntem, pentru ca traim in niste tipare. O schimbare radicala va genera reactii de care ne este frica. Va declansa prejudecati la cei din jur, prejudecati care ne vor afecta emotional. Asa ca singurul mod in care poti fi convins este sa ai ceva cu care sa contrabalansezi, iar aici ne intoarcem la prima intrebare. Un bine pentru un necunoscut care are nevoie este suficient de puternic sa contrabalanseze cu schimbarea ta de imagine?

Povestea aceasta este una fascinanta. Daca veti vedea femei frumoase prin oras, tunse nr. 2 si zambind sa stiti ca pentru ele motivul a fost suficient de puternic. Sunt femei pentru care “a ajuta” inseamna mai mult decat efectele prejudecatilor celor din jur. Totul a plecat de la joaca Roxanei Radu (cititi commenturile pentru a intelege) si s-a extins la Mica PanaTara Duveanu, Anca Bundaru, Corina Georgescu, Lori Modoran si a ajuns la Oana Bratila si Elena Ciric.

Inca de aseara de cand am vazut ultimul post stau si ma gandesc la un echivalent pentru barbati. La ce ar trebui noi sa renuntam pentru a fi la fel de puternic sacrificiul?

Sa ai o zi in care sa te gandesti si la altii.

PS: La fel de apreciat mi se pare ca trebuie sa fie si gestul Domnului G., cel care a decis sa dea o suma deloc neglijabila celor care au curajul de a face ceva pentru binele altuia.

 1. adina
  September 16, 2010 at 10:20 AM

  Jos palaria pentru gestul lor! Din pacate, cred ca sunt putini oameni care ar fi in stare de un sacrificiu (de imagine sau de orice alt tip) pentru un necunoscut … si spun asta mai ales pentru ca traim in Romania. Dintr-o alta perspectiva, s-a confirmat in diverse cazuri (asta nu inseamna ca e o regula!) ca oamenii cu posibilitati financiare limitate sunt mai degraba dispusi sa ajute decat cei care au destui bani. Astfel, este laudabil si gestul Domnului G.

  • September 16, 2010 at 11:26 PM

   Da, dar din putin se face mult. :)

 2. iulia
  September 16, 2010 at 11:47 AM

  Oau, am citit despre toate fetele astea tare curajoase, si m-a pus pe ganduri…

  • September 16, 2010 at 11:27 PM

   Pe ganduri sa ce? Ai grija ce spui :))

 3. R.R
  September 16, 2010 at 10:48 PM

  Multumesc sincer.

  • September 16, 2010 at 11:27 PM

   Oare ai pentru ce?

 4. September 17, 2010 at 2:46 AM

  Multumesc si eu Andrei. Noi ne-am invatat sa cerem, fara sa dam ceva in schimb. Sper ca “Scurt pentru o cauza” sa duca, nu la 100 de fete tunse scurt cum carcotesc unii, ci la o ecuatie: da si primeste.

  Precizez ca banii pe care i-am primit eu merg la o prietena care este paralizata de sapte ani.

 1. September 17, 2010 at 7:44 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s