Home > Dimineata, la cafea > Am adormit…

Am adormit…

September 7, 2010 Leave a comment Go to comments

… aseara cu gandul ca ‘nimeni nu este perfect’ in minte. Iar acum, dimineata, incerc sa-mi aduc aminte de unde pana unde acest gand. Sa fie de la simplul fapt ca nu intotdeauna lucrurile nu ne ies cum trebuie? Pai, la puterea exemplului Romania sucks big time si pentru acest lucru e suficient sa fac o referire nevinovata la conducatorii tarii. Dar nu fac politica aici si chiar daca as face, cand vorbim de perfectiune nu cred ca in acest mediu ar trebui sa ne uitam. Oricum perfectiunea este o chestie de perceptie a celorlalti despre noi. Cea mai buna dovada? Dragostea e oarba, cel putin asa se spune, dar cand iubim acea persoana este pentru noi… perfecta. In mod dubios prietenii par sa vada diverse defecte la ea, dar totusi suntem in stare sa ne certam cu ei pe aceasta tema si sa mergem pana in panzele albe cu argumentele. Daca schimbam perspectiva, cand putem spune despre propria persoana ca este perfecta? Sigur, ca probabil ca niciodata daca suntem sinceri cu noi insine, iar acel ‘Nimeni nu-i perfect, nici macar eu’ capata deja sens ca un mare adevar. E drept ca vanam perfectiunea o buna parte dintre noi si in tot ceea ce facem avem in minte dorinta de a iesi ‘perfect’, dar de fiecare data parca suntem inca departe.

Nu cred ca am fost foarte coerent in aceasta dimineata, dar macar am fost sincer in ce am scris. Am observat ca in ultima perioada ma framanta tot felul de astfel de dileme, total neproductive pentru activitatea zilnica.

Sa ai o zi simpla!

Advertisements
 1. Raymond Ruse
  September 7, 2010 at 4:08 PM

  Nu stiu daca ai fost tu incoerent sau daca subiectul e ceva destul de greu de abordat. Wittgenstein, un filozof austriac care a murit prin 50, si care a fost extrem de important in filozofia analitica contemporana a incercat sa rezolve problemele filozofiei incercand sa demostreze ca gandirea noastra si prin consecinta limbajul, care sunt intim conectate, nu pot descrie anumite fenomene care se pot doar”arata”. Tot ce tine de etica, metafizica, ontologie, cea ce ai abordat tu azi dimineata, e cumva inafara posibilitatilor noastre de a rezolva logic si de a demonstra coerent si sistematic. Poate ca are dreptate in anumita masura. Sa ai o zii plina de tot ce nu se poate discuta coerent dar care unple sufletul de acel ceva misterios care face ca viata e mai mult decat o insiruire de fapte zilnice lipsite de acea magie care ne permite elevarea deasupra materialismului.

  • September 8, 2010 at 7:38 AM

   Ok. Imi place mai mult varianta ta potrivit careia subiectul a fost dificil. :)

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s