Home > Dimineata, la cafea > Daca ar fi…

Daca ar fi…

… sa ma parasesti, fa asta intr-un tren. :) Ar putea fi titlu, e drept parca un pic mai elevat, pentru un articol de prima pagina intr-un ziar de IQ redus si tiraj mare. Cu trenul n-am mai mers de vreo 7 ani (in Romania). Nu pot spune ca-i simteam lipsa, dar daca tot a fost sa merg cu trenul mi-am zis ca este o experienta relativ noua si o sa fiu atent la tot felul de detalii. Cum am tot si postat pe Twitter ieri, sunt ceva schimbari. Ce a ramas la fel este o data lipsa semnalului GSM pe bucati mari din traseu. Atentie vorbim de un drum Bucuresti-Brasov, deci sincer nu ma asteptam. A doua chestie este necunoscutul calatoriei. O doamna chiar intreba imediat dupa plecarea din Bucuresti, daca vom avea intarziere. Cel caruia pe vremuri i se spunea “pitigoi cu capul rosu”, conductorul, a raspuns civilizat insa cu o mare urma de mister: “doar ce am plecat din Bucuresti, nu putem stii ce intalnim pe drum”. Pistolarul ce insotea diligentele din vestul salbatic ar fi raspuns la fel. La fel ar raspunde si un ghid de safari, deci diferenta intre o calatorie cu CFR-ul si cele de mai sus nu poate fi prea mare. Ca tot vorbeam de surprize, ei bine am intalnit pe drum, surprinzator, oameni care-n Romania anului de greata 2010, munceau la calea ferata. Desigur, platiti de CFR, deci n-ar fi trebuit sa fie o surpriza faptul ca pe acel tronson se efectueaza lucrari si ca un drum Bucuresti-Brasov, de 166km, cu rapidul, cu 46 de Lei biletul dureaza 4 ore.

Inafara de aspectele negative ale calatoriei, am mai observat vagoane noi (repet, nu am mai fost de 7 ani cu trenul in Romania) ce prezinta butoane de deschidere la fiecare usa, o buda civilizata, priza la fiecare 2 locuri, pe care este desenat un laptop cu INTEL inside (destul de discriminatoriu daca ma intrebi pe mine) cu scaune destul de confortabile si spatiu la picioare. Ce am observat ca nu au, sau probabil fiind criza se face economie, este lumina interioara. Prin tunelurile dintre Predeal si Brasov m-am simtit ca la o petrecere surpriza.

Sa ai o zi departe de CFR.

PS: Despre treaba cu parasitul in tren, ei bine, spuneam ca e locul ideal pentru ca, asa cum sunt eu de fel, nu o sa sar pe geam, desi s-ar putea sa-mi vina, nu o sa fac o scena, ba mai mult… promit sa nu spun nimic. So, it’s safe! :)

 1. adina
  July 22, 2010 at 5:03 PM

  Ei bine, trebuie sa recunoastem ca exista schimbari in bine la CFR, dar totusi traim in Romania. Ce mi-a placut mie cand am calatorit cu trenul (dupa mai bine de 10 ani, in februarie 2010) a fost ca poti sa-ti cumperi biletul online … o bila alba la acest capitol :D

  • July 23, 2010 at 1:51 AM

   Ma rog, partea asta cu online-ul, nu este ceva spectaculos. parerea mea. apropo de bilete insa, erau deschise la 7:30 dimineata doar 2 case de bilete :)

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: