Home > Dimineata, la cafea > Notiunea de…

Notiunea de…

… “song contest” imi pare in continuare nepotrivita pentru Eurovision. M-am uitat aseara, la televizor, e drept, putin cam motait, insa am vazut show-ul de la Oslo. Este o munca titanica pentru organizarea si coordonarea unei asemenea productii, iar de asta iti poti da seama si fara sa fii vreun expert. E suficient sa te gandesti de cate ori se gafeaza la noi la un amarat de direct in cadrul stirilor de la ora 19, indiferent de post si poti deja sa faci o comparatie.
Revenind la “song contest” imi aduc aminte acum 10 ani o intalnire cu Dan Teodorescu, de la trupa Taxi proaspat intoarsa, pe atunci, de la Eurovision. Am avut ocazia sa-l intrebam tot ce voiam. La toate intrebarile a raspuns sincer, iar cand l-am intrebat de ce nu castigam si noi Eurovisionul, a spus ca nu stie exact de ce, dar probabil are legatura cu telefoanele care se dau intre ambasade in timpul concursului. Ce se discuta, n-avea de unde sa stie, dar votingul este clar unul geo politic, iar aseara, s-a intamplat la fel cu tot ce a insemnat tari din fosta URSS, la fel cu vecini de traditie, vezi Macedonia si Grecia, ca sa dau un singur exemplu.

In momentul in care se imparteam punctele, ma bucuram mai tare la 1-5 puncte, pentru ca era evident ca alea au sanse mai mari sa vina din voturile efective, decat cele de 8, 10 si 12. Am luat si noi 12, de la Moldova. Mesajul politic e clar acolo. Rusia a primit doar 10 si Ucraina 8. Crede cineva ca moldovenii stiu piesele pe care le-au votat?

Muzical vorbind, am sa iau exemplul comentatorului Leonard Miron, mi-l pun pe “nu ma pricep la muzica” in brate si spun: piesa Germaniei a fost o piesa buna. Nu stiu daca cea mai buna, dar avea stofa de hit de radio. Spre bucuria noastra, si piesa Romaniei avea aceleasi caracteristici, doar ca a semanat mai tare a “muzica usoara” decat Lena, care mai degraba a semanat cu Regina Spektor si al ei stil de interpretare, lucru mult mai actual. Locul 3 obtinut de Paula si Ovi, este meritat, din punctul meu de vedere, daca ne gandim aici, spre exemplu, doar la gunoiul de piesa cu care au venit britanicii.

Sa ai o zi plina de fair-play!

PS: Mai jos, in caz ca nu iti mai aduci aminte, Taxi – Luna (Moon) – Eurovision 2000.


Advertisements
 1. ana
  May 30, 2010 at 12:41 PM

  costumele mulate de piele nu pot trece neobservate…Paula Selling cred insa ca poate interpreta piese cu muuult mai interesante/frumoase/dificile..etc

 2. uma
  May 30, 2010 at 8:13 PM

  love tot timpul o sa fie catchy, mie mi-a placut, este o melodie care imi ramane in minte si imi da o stare de butterflies in my stomach (fara aluzie la BIMS)

  perusilor le place, kia canta mai mult decat neinei, deci tot la fete prinde mai mult

 3. May 31, 2010 at 12:03 AM

  @ana chiar crezi ca un costum mulat poate sa-ti aduca locul 3 la Eurovision? In acest caz ne-am clasat destul de bine avand in vedere ce Miss au trimis alte tari acolo. Cat despre Paula, noroc ca s-a coborat la nivelul asta, ca sa ne aduca si noua o bucurie d-asta de televiziune de stat.
  @uma da, love is catchy, cu atat mai mult piesa este meritorie.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s