Home > Juma' de tara in 4 zile > In ziua a 3-a, …

In ziua a 3-a, …

… dupa ce am rezolvat treburile prin Timisoara, am platit parcarea cu un SMS (la ei se poate!), am mancat o pljeskavica de langa catedrala, am marturisit ca n-am mai gustat de 5 ani, tanti a facut ochii mari si a zis scurt: “Pai?”. Imi place mult aceasta forma de “de ce” asa ca am facut o pauza de vreo 2-3 secunde in care am savurat, iar apoi i-am explicat ca nu trec prin Timisoara fara sa mananc de acolo, si de juma’ de deceniu nu mai avusesem drum in vest.
Apoi am plecat spre Arad, cu ideea in cap, inoculata de altii, ca e mai frumos ca in Timisoara. Asa mi se spusese mie acum 7 ani. Nu era. Nici macar pe aproape, asa ca in am terminat treaba acolo pana in ora 6. A aparut o schimbare de plan fix cand ne gandeam la ce hotel sa stam. Am plecat spre Cluj. Drum lung, dar frumos, prin Deva. In Cluj, am muncit la 11 noaptea sa gasim o camera la un hotel. Dupa 5 incercari, am ajuns la Tulip Inn. Memorabila a fost insa balba domnisoarei de la receptia lui Golden Tulip. Avea 2 rezervari. Era foarte draguta cand se codea daca la ora 0.10 minute sa anuleze sau nu o rezervare neconfirmata si nesosita. Se hotaraste sa ne dea camera. Haina face pe om, iar eu fiind intr-un tricou lalai si pantaloni scurti tine sa-mi spuna ca ma va costa 89 EUR. Ridic din umeri, luam bagajele, incepem sa completam formularele, si ne opreste brusc, stanjenita si rusinata. Venise Giuseppe. Adica neconfirmatul. Peste tot in lumea asta un late check in se anunta, iar daca nu s-a anuntat, rezervarea se anuleaza la ora 24.00. Probabil, ii era mai usor sa zica NU in romana, decat sa explice italianului ca ii pare rau si ca i-a expirat rezervarea. A vrut sa imi dea o carte de vizita. Am refuzat-o spunand ca nu mai ajung prea curand pe acolo. A inteles ca la acel hotel, din cauza vinei. Eu ma refeream la oras, din cauza oboselii.

Sper totusi ca era cartea de vizita a hotelului si nu a ei. :-s

va urma…

Advertisements
 1. May 12, 2010 at 4:57 PM

  :))) hahahahha

 2. whoami
  May 12, 2010 at 5:15 PM

  Cat de tare-i asta cu Golden Tulip. Frumos povestit. Aproape ca mi-am imaginat secventa… Bravas! Te roade treaba cu cartea de vizita, nu? :P)))))

 3. ana
  May 13, 2010 at 9:31 AM

  cine stie ce “suste” avea Giuseppe ala pe acolo :)

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s