Home > Dimineata, la cafea > Care este…

Care este…

February 13, 2010 Leave a comment Go to comments

… avatarul tau? Serios! Ce ai in colt la instant messenger? Poza ta? O imagine haioasa luata de pe net? Ce zici de o poza de-a ta cu un nas mai turtit, cu pielea mai… albastra un pic, parul lung si… ochii maaaari. Si galbeni. Va face sa va ganditi la posterul lui “Avatar”? L-am vazut aseara. Am asteptat atat pentru ca am vrut sa-l vad la IMAX. Si cred ca a meritat. Imi plac ecranele mari. Un alt plus nu am vazut la IMAX. Imi pare rau pentru fani, dar nu m-a impresionat, poate si pentru ca a fost descris total diferit. Umflat. Despre film insa? Da, are incasari record pentru ca e ceva nou cap coada, iar lumea gusta asa ceva. Actiunea? Previzibila. Povestea? Un SF frumos. Efectele? Se vede ca s-a muncit 4 ani la post productie. Mesajul? Oh, DA! Cred ca e cel mai important. Detaliile povestirii sunt cele ce transmit adevaratul mesaj. Nu stiu daca s-a vrut asa, dar este cel mai ECO film pe care l-am vazut pana acum ca mesaj. Este filmul de succes care transmite clar ca omul unde se duce distruge. Ca este incapabil sa respecte si sa convietuiasca intr-un ecosistem. Ca este handicapat din cauza propriei ignorante fata de ce-l inconjoara. Este filmul care-ti spune clar ca nu meritam ce-i mai bun, decat daca ne schimbam atitudinea. Iar asta se face greu, prin deschidere fata de tot ce-i langa noi, prin mai putina judecata si mai multa intelegere. Acesta este filmul care a avut incasari record. Oare sa fie asta un semn? Vrem sa fim mai buni?

Macar ziua de azi sa-ti fie altfel si mai buna in acelasi timp!

Advertisements
Categories: Dimineata, la cafea Tags: , , ,
 1. corina
  February 17, 2010 at 8:38 PM

  schimbarea nu se face greu. se poate face instantaneu.cu conditia sa simti asta si nu sa-ti fi fost impusa ca o noua atitudine in voga, trend etc.
  daca traiesti dorinta de a fi altfel, esti deja schimbat. si schimbarea lumii porneste de la schimbari ale individului.
  imagineaza-ti o planeta pustie pe care incepe sa apara timid o floare ici-colo. planeta nu devine mai frumoasa decat daca florile se inmultesc. dar pentru asta trebuie sa apara Prima.

  da, vrem sa fim mai buni, caci incet-incet ne dam seama ca asa nu se mai poate! pana unde cadem in abis-ul realitatii pe care noi o creem???

  mesajele din Avatar nu sunt noi, dar modul in care ti se rtansmit mesajele e diferit, si poate ca atinge alte corzi…
  stii care scena mi s-a parut geniala? cea in care Jake a incalecat pentru prima data Leonopteryx-ul sau. acesta reactiona la gandurile stapanului…. si s-a dat de pamant, de stanci, de toate, pana mintea lui Jaske s-a limpezit, si a inceput un zbor lin.
  la fel e si realitatea din jurul nostru – asemeni gandurilor pe care noi insine le emitem

 2. February 18, 2010 at 10:18 AM

  Daca as da premii pentru comentarii, cu siguranta ai lua unul! In primul rand comentariul este mai mare ca post-ul. Apoi este mai documentat, vorbeste de principii, mentioneaza numele speciei cu care se dadeau aia prin vazduh si are darul de a te lasa cu gura cascata asezat pe ganduri.
  Corina, ma inclin!

 1. March 7, 2010 at 8:05 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s